Blog augustus 2021

YES! Na een lange tijd het overwogen te hebben, zet ik nu toch eindelijk de stap… een maandelijkse blog over alles wat met mijn schrijven en boeken te maken heeft. Ik zal je in ieder geval op de hoogte houden over mijn nieuwe schrijfproject, af en toe terugkijken op een van mijn vorige boeken en vertellen over de festivals die ik heb bezocht. En het laatste wat niet kan ontbreken? Een mop van de maand!

Castlefest -> Online Zilverfestival!

Het had het hoogtepunt van augustus moeten worden… eindelijk weer een festival waarop duizenden fantasy liefhebbers aanwezig zouden zijn en ikzelf weer dagenlang kon praten met bezoekers en medeschrijvers van Zilverspoor/Zilverbron over fantasy, videogames en mijn boeken. Helaas ging het toch niet door en moeten we nog even geduld hebben voor een offline festival.

Gelukkig was er als alternatief wel een heel leuk Zilverfestival in de Zilverboekenclub. Daar heb ik kunnen genieten van de muziek die mensen deelden, van de kostuums die werden getoond en van de vele lezingen en sessies die eerder waren opgenomen. Ook gaven verschillende schrijvers een pitch van hun boek en ik kon niet achterblijven. Heb je die gemist? Bekijk dan mijn pitches van Vergane Glorie en De Komeet!

Schrijfweek in Nunspeet

Op dit moment werk ik aan Vluchteling, een fantasy boek met een oosterse setting, en de versie voor mijn proeflezers is bijna klaar! Om een stuk verder te komen in de climax van Vluchteling ben ik gaan schrijven tijdens mijn vakantie in Nunspeet. Het was nog een hele uitdaging, want ik was niet alleen maar met een hele vriendengroep en een aantal van hun kleine kinderen. Toch is het gelukt om tussen de minidisco’s, spelletjes en activiteiten zo’n 10.000 woorden te schrijven. Nog 1 hoofdstuk en de epiloog en dan is de tweede versie, de proefversie, van Vluchteling af!

Ook was er tussendoor tijd voor inspiratie. Ik ben onder andere naar het Zandverhalen museum in Elburg geweest, waar prachtige zandsculpturen van met name Bijbelse verhalen te zien waren. Hieronder zie je een zandsculptuur van Kaïn die zijn broer doodde, daarvoor werd vervloekt en de eerste vluchteling werd…

Mop van de maand

Waarom kon de draak zijn verjaardagstaart niet opeten?

Hij probeerde eerst de kaarsen uit te blazen.

Verjaardag Vergane Glorie

Twee jaar geleden verscheen in augustus mijn boek Vergane Glorie. Dit boek speelt zich af in de steentijd en hoofdpersoon Anya is altijd een buitenbeentje geweest in haar stam. Wanneer ze haar droom niet mag volgen om zichzelf te bewijzen als jaagster, krijgt ze visioenen van een verloren samenleving. Heb je Vergane Glorie gemist en wil je meer weten? Lees dan de eerste twee hoofdstukken of bekijk onderstaande boektrailer!

Vooruitkijken naar september

In september rond ik de proefversie van Vluchteling af. Het meeste ligt al bij mijn eerste proeflezers en in september zullen ze het einde lezen. Toch weer spannend!

En in september is er dan eindelijk een offline festival: Elfia Arcen. Zelf ga ik hier dit jaar helaas niet heen, maar ik heb goede hoop dit jaar weer op een ander festival te staan.  Ik wens iedereen die wel naar Elfia Arcen gaat heel veel plezier toe! Ik kijk uit naar de foto’s en verhalen!

Dit was mijn eerste blog en ik hoop dit nog geruime tijd vol te houden. Heb je feedback of wensen voor de blog? Laat het me weten!