Blog oktober 2021

Deze maand bezocht ik enkele magische plekken in Griekenland, stond ik eindelijk weer eens op een fantasy beurs en heb ik een deel van de feedback van mijn proeflezers over Vluchteling verwerkt. En natuurlijk is er ook weer een mop van de maand, dus lees snel verder!

Fantasy Fest

23 oktober was het dan zover. Na bijna twee jaar mocht ik weer eens naar een fantasy beurs om bij de stand van uitgeverij Zilverspoor te staan. Het was super leuk om mijn collega schrijvers te zien en te spreken. Ook was het weer een goede tijd met de bezoekers. Kijken naar de prachtige kostuums, praten over fantasy en magie en af en toe een boek verkopen. Het voelde als vanouds!

Vluchteling feedback

Eind september ontving ik de feedback van mijn laatste proeflezer en zij is heel goed in taal. Ik kon dus lekker werken om de zinnen beter te laten lopen en een aantal veelgemaakte fouten eruit te halen. Bijvoorbeeld het woord wat vervangen voor het woord dat en actiever te schrijven.

Ook besloot ik om de motivatie van een van mijn twee hoofdpersonen te veranderen. Het leek teveel op de motivatie van de andere hoofdpersoon en ik wilde hem meer laten groeien gedurende het verhaal. Dat betekende dat ik in de meeste van zijn hoofdstukken enkele scenes moest herschrijven, maar ik geloof dat het daarmee een beter verhaal aan het worden is.

Vakantie in Griekenland

Veel tijd was er deze maand niet om aan het boek te werken, want ik was bijna twee weken op een roadtrip door het vasteland van Griekenland. Ik hou van ruïnes, maar die van Griekenland was ik nog niet aan toe gekomen. De eerste dag klom ik meteen naar de Akropolis. Helaas vond ik die wat tegenvallen. Er stond net te weinig van overeind en het werd gerestaureerd. Delphi vond ik daarentegen wel een magische ervaring. Niet dat daar veel overeind van stond, maar de locatie tussen de bergen en de legendes die erbij horen maakten het een magische plaats. Kijk mee in het filmpje hieronder!

Een onverwacht hoogtepunt waren de ruïnes van Olympia. Ik ben niet zo van de Olympische spelen en was dus niet van plan om deze te bezoeken. Totdat ik las dat iemand VR-brillen verhuurde waarmee je kon zien en horen hoe het vroeger was. Echt een hele leuke ervaring. Het was alsof je een visioen van het verleden kreeg, net als in mijn boek Vergane Glorie.

Het mooiste deel van de reis was Meteora. Dat was de belangrijkste reden om naar Griekenland te gaan en ik had torenhoge verwachtingen. Gelukkig vielen die niet tegen. Meteora zijn grote rotsen waar kloosters op zijn gebouwd. Vooral vanbuiten lijkt het een magische wereld die zo uit een fantasy boek gehaald is. Urenlang gingen we van viewpoint naar viewpoint en staarden we vol verwondering naar het uitzicht. Bekijk het zelf in het filmpje hieronder!

Mop van de maand

Tijdens het reizen door Griekenland, bezocht ik Delphi. Daar liet ik mijn toekomst voorspellen. De waarzegster zei: ‘Ooit heb je het lichaam net als een Griekse God’. Ik juichen totdat de waarzegster eraan toevoegde: ‘Die van Dionysus’.

Vooruitkijken naar november

November is normaal een maand waarin ik veel schrijf. Het is dan nanowrimo, waarin het de bedoeling is dat je 50.000 woorden in een maand schrijft. Dit jaar sla ik het echter over, omdat een volgend boek nog niet geplot is. Dat betekent niet dat ik stil ga zitten, het doel van november is de laatste feedback van mijn proeflezers verwerken en Vluchteling klaar te hebben liggen voor de redactie!

De dag op Fantasy Fest smaakte naar meer en gelukkig is er nog een prachtige beurs in november. Het weekend van 20 en 21 november sta ik op Comic Con in Utrecht. Als je daar ook heen gaat, kom dan even langs de stand van uitgeverij Zilverspoor!