Blog: Open wereld en start redactie

Waar de eerste maanden van 2022 nog langzaam voorbij gingen, is de situatie nu gelukkig anders. Het weer is goed en de Coronacrisis ligt (voor nu) achter ons. Dat betekent dat de agenda lekker vol zit met afspraken en ik ben zelfs weer twee keer op vakantie geweest. Ook was het even rustig op het gebied van schrijven, maar daar is sinds kort verandering in gekomen… De redactie van mijn nieuwe boek is begonnen. 🙌 Tijd voor een nieuwe update!

Beursseizoen

Een open wereld betekent ook dat alle beurzen weer doorgaan en deze lente ging ik eindelijk weer naar Facts in België toe. Het voelde als thuiskomen; slapen in mijn vaste hostel, naar mijn favoriete burgertent en natuurlijk weer alle Zilverschrijvers en bezoekers zien. De Belgen verkleden zich prachtig tijdens Facts dus het is twee dagen genieten van alle mensen die langslopen.

Ook stond ik voor het eerst op de beurs Heroes Made in Asia, vlakbij Gorinchem. Hoewel de beurs iets kleiner en rustiger is, hangt er een gezellige sfeer en is alle anime en Pokémon muziek een mooie bonus om naar te luisteren tijdens het verkopen van boeken.

Vluchteling redactie

Tijdens Facts hebben we ook een paar mooie beslissingen gemaakt voor mijn nieuwe boek Vluchteling! 

  • De redactie wordt gedaan door Kelly van der Laan, die onder andere zelf de geweldige Lentagon serie heeft geschreven. 
  • Het wordt geen stand alone, maar het eerste deel van een tweeluik genaamd Zonnekracht!

Intussen zijn Kelly en ik met de redactie begonnen en zijn we door de eerste paar hoofdstukken heen. Het valt tot nu toe nog behoorlijk mee. Natuurlijk halen we er foutjes uit en mijn favoriete stopwoord maar is weer terug, maar (daar is er weer eentje 😂) we hebben nog geen grote veranderingen hoeven te maken. We zullen zien of het zo soepel blijft gaan!

Inspiratie in IJsland en Schotland

Nu mijn nieuwe project uit zeker twee delen bestaat waar ook een ander deel van de wereld wordt bezocht, was er nieuwe inspiratie nodig. Daarom reisde ik af naar IJsland en Schotland voor het bezoeken van gletsjers, ijsgrotten, het Noorderlicht, groene heuvels, magische elfjes en Loch Ness.

Met name Schotland was een belangrijke inspiratie. De natuur en de kastelen zullen zeker terugkomen en wie weet zal ook Nessie aanwezig zijn. Het mooiste van de vakanties was echter het Noorderlicht; het was alsof de goden de hemel open scheurden!

Vooruitkijken: redactie, redactie, redactie!

Meer is er niet over te zeggen… De komende periode ga ik er hard aan werken om met de redactie van Vluchteling weer een zo kwalitatief sterk mogelijk product neer te zetten! In de volgende update hoor je hier vast meer over, tot dan!