De Komeet Boek 1: Doktoren van de Staat

Boektrailer

 Achterflap

Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Wanneer ze ontdekt dat ze een magiër is, besluit ze die krachten ten goede te gebruiken. Zelfs als dit haar veel strijd met haar vader oplevert.

Ver weg van haar verbaast de dokter Leon zich over de hoge prijzen die zijn patiënten moeten betalen, wil de inquisiteur Oswald magiërs ten koste van alles in het gareel houden en luistert de dief Thoran een gesprek af dat hij nooit had mogen horen.

In een land waar magiërs alleen mogen genezen, de staat hier totale controle over heeft en rebellen voor onrust zorgen, moeten ze alle vier beslissen aan welke kant ze nu echt staan.

Meer weten? Lees dan de proloog of een van de recensies! 

Bookstamel
“Ik vind het fijn dat de auteur de tijd neemt om de verhalen van de verschillende personages te vertellen. Want juist doordat hij hier de tijd van neemt kun je de verschillende verhaallijnen ontzettend goed volgen. Naast de personages is ook de wereld waarin het verhaal zich afspeelt en de magie ontzettend goed uitgewerkt. Johan Lubbers is een ware verteller en heeft een vlotte pen daardoor blijf je geboeid lezen tot het eind.”

Diamondpages:
“Wat ik vooral wil prijzen uit dit boek is het magiesysteem. Je kan merken dat Johan hier het meeste aandacht aan heeft gegeven. Het is uniek, speciaal en niet zo vergezocht. Gewapend met een prachtige cover, mooie zinnen, een uniek magiesysteem, actie en interessante personages, is ‘doktoren van de staat’ een heerlijke weglezer.”

The Book Dragon’s Nook:
“Johans eigen vlotte manier van schrijven, de worldbuilding, de spanning, de plottwists en de werking naar het eind van het boek toe maken gewoon dat je door moet lezen. Je wilt gewoon weten hoe het allemaal af gaat lopen.” 

Lees.bol.com:
“De vier verhaallijnen zijn heel ingenieus met elkaar verweven, en op het laatst komt er ook nog eens een enorme plottwist boven water. Ik heb Doktoren van de Staat verslonden en kan nu al niet wachten op het volgende deel!”

Nakita’s Library
“Dit is een verhaal wat zeker gelezen moet worden! Het is sprookjesachtig met het rauwe randje. Je geniet vol van de komeet en het verhaal er omheen. maar er worden geen doekjes gebonden om de harde feiten! Het is prachtig in elkaar geschoven.

Ik hou van horror, fantasy en spanning
“Er zit vrij veel spanning in. Vooral de hele sfeer die er in het verhaal hangt, is de reden dat je verder moet lezen. De sfeer is spannend, angstig en soms ook emotioneel te noemen. Het is een rollercoaster van emoties.”

De Komeet Boek 2: Bewakers van het fragment

Mensen geboren onder de komeet zijn magiërs en een deel van de komeet is neergestort in de woestijn. Het bewaken van dit fragment is Thessa’s heilige missie. Het mag niet in verkeerde handen vallen. Magie is gevaarlijk en slecht. Wanneer Thessa ontdekt dat ze magie kan gebruiken, begint ze te twijfelen aan haar missie en aan alles wat ze heeft geleerd.

Ver weg in het zuiden kan Myrthe niet meer genieten van haar magische krachten en worstelt met de pijn die ze heeft veroorzaakt. Ze wil geen magiër meer zijn en gaat op zoek naar een andere plek waar ze zich meer op haar gemak voelt.

De nieuwe koning van Rhodas heeft het politieke systeem van Rhodas veranderd. De prijzen om je te laten behandelen door een dokter zijn betaalbaar geworden en magiërs mogen hun krachten ook voor andere zaken dan de geneeskunde inzetten. De straatjongen Thoran is een vertrouweling en vriend van de koning geworden en geniet van zijn nieuwe rol en het gebruiken van magie. Toch mist hij iets en wil zijn familie vinden.

Niet iedereen is het eens met de veranderingen in Rhodas. De inquisitie en priesters waarschuwen voor het gebruik van magie en iemand zet zelfs magiërs op de brandstapel. Thoran, Myrthe en inquisiteur Oswald moeten samenwerken om de dader te vinden en vechten elk voor hun eigen geliefden, idealen en dromen.

Lees de eerste twee hoofdstukken van Bewakers van het fragment gratis!

Recensies:

The Book Dragon’s Nook:
Johan heeft een hele fijne, vlotte schrijfstijl waardoor je je gemakkelijk in de wereld en de personages kan verplaatsen, wat mede ervoor zorgt dat je als een speer door het boek heen raast met lezen. Ik kan deze serie dan ook zeker aanraden aan de fantasy liefhebbers, want het is gewoon echt heel leuk, met de juiste dosis spanning en verraad voor een fantasy verhaal, maar ook de kracht van vriendschap staat hierin heel sterk. En het vertrouwen in je eigen kunnen hebben…

Diamondpages:
“Wat mij opviel was de uitwerking van de personages. Met ‘Doktoren van de staat’ meegerekend, maken ze een enorme groei door. Je kan merken dat de auteur hier veel aandacht aan heeft besteed en ook plezier had in het “creëren” van zijn personages.”

Ik hou van horror, fantasy en Spanning:
“De schrijfstijl is vlot en leest goed weg. Het verhaal komt stapje voor stapje op gang en eindigt met heel veel spanning. De spanning is echt om te snijden en het einde komt toch nog als een verrassing.”

Nakita’s Library:
“Het verhaal was meeslepend, spannend en vooral vol leven. Ik heb enorm genoten. Het is een w