Recensies

Vluchteling

Sheila_hvj_inbooks
“Wat een ontzettend leuk, meeslepend en fantasievol verhaal is Vluchteling. De wereld wordt goed opgebouwd, de magie en de wezens zijn boeiend en origineel en de personages zijn warm en toegankelijk.”

BooksofHopeandDreams
“Zowel de titel als het openingscitaat maken al duidelijk wat dit verhaal eigenlijk wil laten zien. De mens achter de vluchteling. De pijn en het verdriet van de vluchteling. Hoe moeilijk het is om huis en haard en alles wat je liefhebt achter te moeten laten omdat je eigen land bang van je is en al je mensenrechten wegneemt. En de boodschap komt luid en duidelijk over.”

Deboekenhamsteraar
Er komt voldoende actie en spanning voor, waardoor het boek redelijk vlot te lezen is.

Lezen_leven_met_nienke
“Je word meegenomen in de wereld van de vluchteling, maar dan met een snufje fantasy. Zonder de essentie van het verhaal te verliezen. De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je hem lekker weg kunt lezen!”

Liens_boekenhoekje
“Ik heb enorm genoten van dit eerste deel. Johan weet het verhaal heel realistisch en vlot te schrijven. Je vliegt zo door het boek heen tijdens de tocht van de vrienden komen er heel veel gevaren en onthullingen op hun pad waardoor de lezer zijn aandacht zeker niet verliest.

Nakita’s Library
“Johan zijn verhaal leest weer lekker weg zoals altijd. Ik ben fan van zijn werk en nu weer. zijn fijne schrijfstijl en het verhaal zorgen voor een fijne sfeer waardoor je opgezogen word door het verhaal.”

StoerLeesVoer
“Ook al wordt er geschreven vanuit fantasie is er altijd een connectie naar de realiteit op subtiele wijze te vinden. Dit zet je aan tot denken en als een boek dat voor elkaar krijgt, is dat voor mij persoonlijk een fijne leeservaring.”

Vergane Glorie

Perfecte Buren:
“Ik zat al snel in het verhaal en moest en zou weten hoe het verder ging. Het verhaal heeft een juiste dosis spanning, bevat goede elementen voor een fantasy en is ook nog eens een standalone!”

Diamondpages:
“Vergane Glorie heeft me geraakt en mijn hart gestolen. Het is een puur, gevoelig en spannend verhaal dat je nog dagen laat nadenken over hoe het vroeger was.”

Books and Beers:
“Al met al is Vergane Glorie een dynamisch, vlot en fantasierijk verhaal met een originele insteek.”

Ik hou van horror, fantasy en spanning:
“Ik vond dit een heel mooi historisch aandoend fantasy verhaal. Het is spannend, avontuurlijk met een vleugje magie, dmv de visioenen. Beeldend beschreven, dus je stapt zo het verhaal in.”

De Komeet – Doktoren van de Staat

Bookstamel
“Ik vind het fijn dat de auteur de tijd neemt om de verhalen van de verschillende personages te vertellen. Want juist doordat hij hier de tijd van neemt kun je de verschillende verhaallijnen ontzettend goed volgen. Naast de personages is ook de wereld waarin het verhaal zich afspeelt en de magie ontzettend goed uitgewerkt. Johan Lubbers is een ware verteller en heeft een vlotte pen daardoor blijf je geboeid lezen tot het eind.”

Diamondpages:
“Wat ik vooral wil prijzen uit dit boek is het magiesysteem. Je kan merken dat Johan hier het meeste aandacht aan heeft gegeven. Het is uniek, speciaal en niet zo vergezocht. Gewapend met een prachtige cover, mooie zinnen, een uniek magiesysteem, actie en interessante personages, is ‘doktoren van de staat’ een heerlijke weglezer.”

The Book Dragon’s Nook:
“Johans eigen vlotte manier van schrijven, de worldbuilding, de spanning, de plottwists en de werking naar het eind van het boek toe maken gewoon dat je door moet lezen. Je wilt gewoon weten hoe het allemaal af gaat lopen.” 

Lees.bol.com:
“De vier verhaallijnen zijn heel ingenieus met elkaar verweven, en op het laatst komt er ook nog eens een enorme plottwist boven water. Ik heb Doktoren van de Staat verslonden en kan nu al niet wachten op het volgende deel!”

Nakita’s Library
“Dit is een verhaal wat zeker gelezen moet worden! Het is sprookjesachtig met het rauwe randje. Je geniet vol van de komeet en het verhaal er omheen. maar er worden geen doekjes gebonden om de harde feiten! Het is prachtig in elkaar geschoven.

Ik hou van horror, fantasy en spanning
“Er zit vrij veel spanning in. Vooral de hele sfeer die er in het verhaal hangt, is de reden dat je verder moet lezen. De sfeer is spannend, angstig en soms ook emotioneel te noemen. Het is een rollercoaster van emoties.”

De Komeet – Bewakers van het fragment

The Book Dragon’s Nook:
Johan heeft een hele fijne, vlotte schrijfstijl waardoor je je gemakkelijk in de wereld en de personages kan verplaatsen, wat mede ervoor zorgt dat je als een speer door het boek heen raast met lezen. Ik kan deze serie dan ook zeker aanraden aan de fantasy liefhebbers, want het is gewoon echt heel leuk, met de juiste dosis spanning en verraad voor een fantasy verhaal, maar ook de kracht van vriendschap staat hierin heel sterk. En het vertrouwen in je eigen kunnen hebben…

Diamondpages:
“Wat mij opviel was de uitwerking van de personages. Met ‘Doktoren van de staat’ meegerekend, maken ze een enorme groei door. Je kan merken dat de auteur hier veel aandacht aan heeft besteed en ook plezier had in het “creëren” van zijn personages.”

Ik hou van horror, fantasy en Spanning:
“De schrijfstijl is vlot en leest goed weg. Het verhaal komt stapje voor stapje op gang en eindigt met heel veel spanning. De spanning is echt om te snijden en het einde komt toch nog als een verrassing.”

Nakita’s Library:
“Het verhaal was meeslepend, spannend en vooral vol leven. Ik heb enorm genoten. Het is een waardig vervolg.”