Vluchteling

Alle opbrengst van de verkopen van het boek Vluchteling die Johan Lubbers ontvangt, wordt gedoneerd aan Stichting Vluchteling.

Ze moest hier weg… ze was een vluchteling.

In het droge en hete Rimal waren Zonnemensen ooit cruciaal voor het winnen van de oorlog en de onafhankelijkheid van hun land. Inmiddels worden Zonnemensen steeds meer met argwaan aangekeken, omdat hun krachten als gevaarlijk worden gezien. De kalief deelt die mening. Hij beveelt dat alle Zonnemensen zich moeten aangeven zodat ze naar een afgezonderde plek kunnen worden gebracht, waar ze niemand meer tot last zijn.

Yassir is content met zijn leven: hij gebruikt zijn Zonnekracht om mensen te vermaken. Neyeli probeert haar beste vriendin en broer juist ervan te weerhouden hun Zonnekracht te gebruiken, omdat ze ziet hoeveel pijn het veroorzaakt. En dan komt het bevel van de kalief. Hun levens veranderen door het nieuwe beleid, alles wordt hen ontnomen.

Neyeli en Yassir kiezen ervoor om te vluchten. Samen met een groep andere Zonnemensen vechten ze voor hun vrijheid en veiligheid. Daarbij moeten ze niet alleen een hard regime, gevaarlijke dieren en oude legendes overwinnen, maar ook hun eigen verleden en vooroordelen onder ogen komen.

Lees hier de proloog van Vluchteling!

Recensies

Sheila_hvj_inbooks
“Wat een ontzettend leuk, meeslepend en fantasievol verhaal is Vluchteling. De wereld wordt goed opgebouwd, de magie en de wezens zijn boeiend en origineel en de personages zijn warm en toegankelijk.”

BooksofHopeandDreams
“Zowel de titel als het openingscitaat maken al duidelijk wat dit verhaal eigenlijk wil laten zien. De mens achter de vluchteling. De pijn en het verdriet van de vluchteling. Hoe moeilijk het is om huis en haard en alles wat je liefhebt achter te moeten laten omdat je eigen land bang van je is en al je mensenrechten wegneemt. En de boodschap komt luid en duidelijk over.”

Deboekenhamsteraar
Er komt voldoende actie en spanning voor, waardoor het boek redelijk vlot te lezen is.

Lezen_leven_met_nienke
“Je word meegenomen in de wereld van de vluchteling, maar dan met een snufje fantasy. Zonder de essentie van het verhaal te verliezen. De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je hem lekker weg kunt lezen!”

Liens_boekenhoekje
“Ik heb enorm genoten van dit eerste deel. Johan weet het verhaal heel realistisch en vlot te schrijven. Je vliegt zo door het boek heen tijdens de tocht van de vrienden komen er heel veel gevaren en onthullingen op hun pad waardoor de lezer zijn aandacht zeker niet verliest.

Nakita’s Library
“Johan zijn verhaal leest weer lekker weg zoals altijd. Ik ben fan van zijn werk en nu weer. zijn fijne schrijfstijl en het verhaal zorgen voor een fijne sfeer waardoor je opgezogen word door het verhaal.”

StoerLeesVoer
“Ook al wordt er geschreven vanuit fantasie is er altijd een connectie naar de realiteit op subtiele wijze te vinden. Dit zet je aan tot denken en als een boek dat voor elkaar krijgt, is dat voor mij persoonlijk een fijne leeservaring.”